درخواست دیده بان حقوق بشر برای توقف کشتار اقلیت شیعه در پاکستان

دیده بان حقوق بشر با محکوم کردن حملات علیه اقلیت شیعه در بلوچستان پاکستان از دولت این کشور خواست تا اقدامات لازم را برای متوقف کردن گروه های تندرو در ادامه کشتارها و بدرفتاری علیه مسلمانان شیعه بکار گیرد.
    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیده بان حقوق بشر در گزارش 62 صفحه ای به جزییات حملات گروه های شبه نظامی سنی علیه شیعیان پاکستان به ویژه در بلوچستان پرداخته است. از سال 2008 تاکنون صدها تن از شیعیان این منطقه در نتیجه بمبگذاری و دیگر اقدامات خشونت آمیز جان خود را از دست دادند.

براد آدامز سرپرست بخش آسیا در دیده بان حقوق بشر در این باره گفت: تندروهای سنی با اسلحه و بمب شیعیان را در حالی که آنها به اعمال روزانه خود همچون شرکت در مراسم مذهبی، می پردازند هدف قرار می دهند.

وی ادامه داد: در پاکستان هیچ مسیر مسافرت و یا رفت و آمد به محل کار و مدرسه وجود ندارد که برای اقلیت شیعه ایمن باشد. کوتاهی دولت برای مبارزه با این حملات همان اندازه که شوک برانگیز است غیرقابل قبول نیز هست.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده بان حقوق بشر ادامه حملات علیه شیعیان در پاکستان به ویژه گروه هزاره در بلوچستان نشان می دهد که جمعیت زیادی از این افراد همواره با ترس زندگی می کنند و به دلیل محدودیت شان در رفت و آمد، مشکلات مالی زیادی برای آنها به وجود آمده است.

آنها همچنین به درستی نمی توانند به امکانات آموزشی و اشتغال دسترسی داشته باشند.

این سازمان در گزارش خود با بیش از صد نفر از نجات یافتگان این حملات، اعضای خانواده قربانیان، ماموران اجرای قانون و مقامات امنیتی گفت وگو کرده است که نشان می دهد از سال 2008 تاکنون جمعیت اقلیت شیعه در پاکستان به شکلی غیرقابل تصور هدف خشونت های فرقه ای شبه نظامیان سنی قرار گرفته اند که منجر به کشته شدن هزاران تن از آنها شده است.

پاکستان هم اکنون حدود 185 میلیون نفر جمعیت دارد که 95 درصد از آن را مسلمانان تشکیل می دهند. از این میزان 75 درصد سنی و 20 درصد شیعه هستند.

در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده است که حضور طالبان در افغانستان یکی دیگر از عوامل افزایش حملات علیه شیعیان پاکستان بوده است، به عنوان مثال در اوت سال 1998 نیروهای طالبان در یکی از شهرهای شمالی افغانستان دست کم 2 هزار غیرنظامی را که تعداد زیادی شان شیعه بودند کشتند.

این سازمان در پایان از دولت پاکستان خواست تا هرچه فوری اقدامات لازم را برای متوقف کردن گروه های شبه نظامی تندرو در منطقه بلوچستان بکار گیرد و مانع از کشتارهای بیشتر و دیگر بدرفتاری ها علیه مردم این منطقه شود.